Schoorsteenlekkage

Schoorsteenlekkage

De schoorsteen is een veelvoorkomende oorzaak van een lekkage in huis. Een schoorsteen staat hoog op het gebouw en net als bomen vangen schoorstenen veel wind. Daarnaast kan het ook mogelijk zijn dat regen, vorst en zelfs de zon de schoorsteenlekkage heeft veroorzaakt. Schakel daarom een specialist in zodat de werkelijke oorzaak van de lekkage wordt opgelost.

Kosten repareren schoorsteenlekkage

De kosten voor het repareren van een schoorsteenlekkage hoeven niet hoog te zijn. Dit is afhankelijk van wat de oorzaak is van het probleem. Mocht opnieuw voegen volstaan, dan vallen de totale kosten lager uit. Is het een hardnekkig probleem en moet bijvoorbeeld het lood rondom je schoorsteen opnieuw geplaatst worden, dan zijn de kosten hoger. Dit heeft vooral te maken met het materiaal dat ingekocht moet worden. Meestal is een lekkage echter een signaal dat er onderhoud nodig is. Het is daarom raadzaam om onze ervaren dakdekkers het gehele dak te laten inspecteren. Op deze manier ben je er zeker van dat het een oplossing is voor de komende 10 à 15 jaar.

Binnen 24 uur op het dak

Op zoek naar een specialist bij jou in de regio? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte. Onze specialisten plannen altijd binnen 24 uur een afspraak met je in!

Oorzaken schoorsteenlekkage

De prioriteit van de schoorsteen staat voor vele op een laag pitje, maar de schoorsteen is samen met het dak juist de zwakste plek van het dak in de strijd tegen het regenwater. Door weersinvloeden kunnen de bakstenen scheuren of zo verweren dat het poreus wordt, dan moet de gehele schoorsteen opnieuw gemetseld worden. Mochten de bakstenen nog in goede staat zijn, dan volstaat het opnieuw voegen van de schoorsteen.

De loodslabben rondom je schoorsteen zorgen voor een waterdichte afsluiting. Wanneer er scheuren of gaten in het lood bevinden, of wanneer de loodslab loshangt, dienen de loodslabben te worden gerepareerd of vernieuwd om te zorgen dat de loodslabben weer voor een waterdichte afsluiting zorgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan