Schoorsteen Reparatie

Schoorsteen Reparatie

Als je op je bank aan het genieten bent van je open haard of kachel dan denk je waarschijnlijk niet na over het onderhoud aan je schoorsteen. Vooral oude schoorstenen hebben vaker de aandacht nodig dan je denkt. Voegen die poreus worden of scheuren kunnen namelijk leiden tot lekkages in je schoorsteen. Mocht dit het geval zijn dan kan er rookoverlast optreden met een risico op koolmonoxidevergiftiging. Benieuwd naar de werkzaamheden en kosten die hiermee gepaard zijn? Dakbeheer Culemborg heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Kosten schoorsteen reparatie

Voordat we beginnen met de reparatie van je schoorsteen is het van belang dat we precies in kaart gaan brengen wat het probleem is. Door middel van een schoorsteen camera inspectie zien onze specialisten precies wat de huidige staat van de schoorsteen is, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

Als de schade is vastgesteld gaan we aan de slag met het repareren van de schoorsteen. We zullen de schoorsteen eerst compleet reinigen om vervolgens aan de slag te gaan met het voegwerk. Deze slijpen of hakken we uit en worden vervolgens netjes platvol gevoegd. Ook kijken onze specialisten altijd het loodwerk na, zodat je schoorsteen weer jaren vooruit kan. Ook het impregneren van de schoorsteen behoort tot de mogelijkheden. Aan de buitenkant van de schoorsteen brengen we een vloeistof aan die ervoor zorgt dat er geen vocht meer wordt opgenomen. Hierdoor neemt de kans op vorstschade flink af. Het laten repareren van je schoorsteen kan bij Dakbeheer Culemborg al vanaf €75. Benieuwd naar de exacte kosten? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een inspectie.

Binnen 24 uur een afspraak

Op zoek naar een specialist bij jou in de regio? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte. Onze specialisten plannen altijd binnen 24 uur een afspraak met je in!

Schoorsteenrenovatie

Een volledige renovatie van de schoorsteen proberen we altijd te vermijden. Dit is echter vaak noodzakelijk bij oudere schoorstenen of bij het aanleggen van een nieuw rookkanaal. Wil je een volledige schoorsteenrenovatie voorkomen? Let dan loskomende voegen of mos en algen aan de buitenkant van je schoorsteen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan