Rookkanaal Aanleggen

Rookkanaal aanleggen

Wil jij lekker warm op de bank zitten en genieten van je nieuwe open haard of kachel? Door het kiezen voor een specialist, is het plaatsen van een rookkanaal in één dag geklaard! Dakbeheer Culemborg heeft alle mogelijkheden en kosten voor je op een rijtje gezet, zodat we er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt.

Kosten rookkanaal aanleggen

De kosten die je betaald voor het laten plaatsen van een kachel en bijbehorende rookkanaal zijn van meerdere factoren afhankelijk. Je kunt van tevoren ook niet vertellen hoe duur een nieuwe fiets is. Dat is afhankelijk van welk merk je wilt, hoe groot de fiets is en welke extra’s je erbij wilt. Wat wel vaststaat is dat het volgende moet gebeuren:

  • Boren van gaten door de vloer. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt.
  • Plaatsen van alle RVS onderdelen, welke kostbaar zijn: hoe langer het rookkanaal wordt des te duurder het wordt.
  • Het aftimmeren van de rookgasafvoer en het plaatsen van brandwerend materiaal.

Al deze werkzaamheden en benodigdheden zorgen voor een kostenplaatje van ongeveer €75 per meter rookkanaal dat aangelegd moet worden. Uiteraard zijn er nog tientallen andere factoren die van invloed zijn op de prijs van het rookkanaal zelf. Denk hierbij aan:

  • Is het kanaal enkelwandig of dubbelwandig?
  • Hoe lang wordt het kanaal?
  • Is er een bestaand schoorsteenkanaal waarop het kan worden aangesloten?
  • Komen er bochten in het kanaal?

Neem dus altijd contact op met een van onze specialisten voor een juiste kostenindicatie.

Vergunning rookkanaal aanleggen

Goed nieuws: voor het aanleggen van een rookkanaal hoef je geen vergunning aan te vragen. Het valt sinds de nieuwe Woningwet uit 1991 onder de categorie ‘vergunningvrij bouwwerk’. Mits er geen grote aanpassingen gedaan moeten worden aan de draagconstructie kun je dus met een gerust hart starten met de aanleg van een rookkanaal. In veel gemeentes moet je echter wel een vergunning aanvragen als het rookkanaal door een bepaalde reden langs de buitenwand van je woning moet laten lopen.

Rookkanalen moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag de temperatuur van de buitenwand niet hoger zijn dan 75 graden Celsius. Echter werkt Dakbeheer Culemborg alleen met producten die de juiste certificaten hebben en hierdoor is brandgevaar uitgesloten. Mocht je er voor kiezen om zelf de rookkanalen aan te schaffen, let dan goed op of deze de volgende certificering heeft: NEN-EN 1856-1. Via www.rijksoverheid.nl kun je altijd nagaan of je een vergunning nodig hebt voor een bepaalde verbouwing.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van een rookkanaal in jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte op maat. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.