Houtkachel (open haard) plaatsen

Houtkachel / Open haard plaatsen

Wil jij lekker warm op de bank zitten en genieten van je nieuwe houtkachel of open haard? Door het kiezen voor Dakbeheer Culemborg kun je nog dezelfde dag genieten van de warmte. Onze specialisten nemen graag de wensen die je hebt met je door en maken daarna een offerte op maat. Hierdoor kom je nooit voor onvoorziene kosten en maak je de juiste keuze binnen het budget.

Kosten kachel / open haard plaatsen

De kosten worden onder andere beïnvloed door de aanwezigheid van een rookkanaal, type haard en de installatie. Zo is een vrijstaande houtkachel eenvoudig te plaatsen en is een inbouwhaard al een stuk complexer. Er kunnen vele uren werk nodig zijn om in de bestaande situatie genoeg ruimte te maken om de haard te plaatsen. Verder kan het afwerken ook kostbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het stucen van de muur of het plaatsen van een schouw en plateau.

Om deze redenen is het voor ons lastig om de kosten voor het laten plaatsen van jouw houtkachel of open haard te schetsen. Neem daarom vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Zij kunnen vaak een goede indicatie geven van de kosten voor het laten plaatsen van een houtkachel of open haard.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Benieuwd wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van een houtkachel / open haard in jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte op maat. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

Vergunning houtkachel / open haard aanleggen

Goed nieuws: voor het aanleggen van een rookkanaal hoef je geen vergunning aan te vragen. Het valt sinds de nieuwe Woningwet uit 1991 onder de categorie ‘vergunningvrij bouwwerk’. Mits er geen grote aanpassingen gedaan moeten worden aan de draagconstructie kun je dus met een gerust hart starten met de aanleg van een rookkanaal. In veel gemeentes moet je echter wel een vergunning aanvragen als het rookkanaal door een bepaalde reden langs de buitenwand van je woning moet laten lopen.

Rookkanalen moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag de temperatuur van de buitenwand niet hoger zijn dan 75 graden Celsius. Echter werkt Dakbeheer Culemborg alleen met producten die de juiste certificaten hebben en hierdoor is brandgevaar uitgesloten. Mocht je er voor kiezen om zelf de rookkanalen aan te schaffen, let dan goed op of deze de volgende certificering heeft: NEN-EN 1856-1. Via www.rijksoverheid.nl kun je altijd nagaan of je een vergunning nodig hebt voor een bepaalde verbouwing.

Schoorsteen vegen

Zoals vele verzekeringsmaatschappijen aangeven is het van belang om je schoorsteen minimaal 1x per jaar te laten vegen. Bij het stoken van je haard of kachel komen roetdelen vrij die aan het rookkanaal kunnen blijven vastplakken. Het op professionele wijze vegen van het rookkanaal is dus zeker aan te raden en ook hier helpen we je graag mee. Na het vegen ontvang je van ons een certificaat voor de brandverzekering!

Vraag vrijblijvend een offerte aan